Visual storytelling a nyelvtanulásban

A storytelling egy több tízezer éves, ingyenes technika, amit ma milliárdosok hívnak segítségül előadásaikban, hogy elmeséljék, sikereiket milyen történetnek köszönhetik. A PONS szerkesztőségében haladunk a trendekkel, ezért a Képes nyelvtanfolyam című könyvünkben az angol nyelvtanulást kötöttük össze az élvezetes, színes sztorikkal.

 

Íme 4 meggyőző érv a PONS vizuális módszere mellett, tarts velünk! 😊

 

 

A PONS évek óta sikeres kiadványainak szerkesztői azt tűzték ki célul néhány éve, hogy egy teljesen új, innovatív módszertant honosítsanak meg a nyelvtanulók nagy örömére, melynek legfőbb motivációs gondolata: Legyen élmény a nyelvtanulás!

 

A PONS szerkesztőségében eldöntöttük, hogy felszántjuk azon sztereotípiák talaját, melyek szerint a nyelvtanulás unalmas, és száraz szövegeken keresztül történik. Apropó! Te is örömmel tanulnál úgy angolul, hogy egy David Beckham-interjún keresztül sajátítod el az egyszerű múlt időben történő tagadást? Naná! Csatlakozz, velünk ez is lehetséges!

 

 

  1. 1 kép többet mond 1000 szónál

Az új vizuális PONS-módszer egy olyan innovatív koncepció, amely egy mindenki által tökéletesen ismert, mégis keveset alkalmazott közmondásra épít. Tény, hogy a nyelvi elemek értése képek formájában jön létre az agyunkban, nem pedig szövegekként. Mi máris éhesek lettünk… 😊

 

 

 

  1. A szavak audiovizuális ereje

 A lassan, de biztosan építkező nyelvi bázisunk alapja nem más, mint a szavak magabiztos memorizálása, melyet ebben a kötetünkben a vizuális tartalmak mellett hanganyaggal is támogatunk.

 

 

  1. Storytelling a nyelvtanulásban

Állandóan színes történeteket gyártunk, mivel mi magunk is pontosan tudjuk, hogy olyan szavakra, kifejezésekre, sztorikra, amelyek érzelmeket váltanak ki belőlünk, sokkal hatékonyabban emlékszünk vissza. Nézd csak, mi lenne, ha neked kellene segítened a rendőrséget egy betöréses rablás felderítésében!

 

 

 

  1. Welcome the PONSuperpower: közös erővel a magabiztos nyelvtudásért 

   

 

A PONS szerkesztőségében rendre azt szoktuk javasolni az olvasóinknak, hogy idegennyelveket úgy érdemes a leghatékonyabban tanulni, ha napi rutinná tesszük a nyelvtanulást, így minden egyes nap legalább 15 percet foglalkozunk vele.

 

 

Használjuk úgy a könyveket, hogy többször, értelmezve elolvasunk egy nyelvtani fejezetet a PONS Képes nyelvtanban, majd hozzátanulunk egy oldalpárnyi szót a PONS Képes szótárban, így elérjük azt, hogy párhuzamosan fejlődik a szókincsünk, melyet biztos nyelvtani struktúrába illesztünk be a mindennapos tanulásnak köszönhetően. És hol marad a gyakorlás, kérdezhetnétek?! Naná, hogy erre is kínálunk megoldást:

Próbáld ki a PONS vizuális módszerét!

 

 

Nyelvtanulás korlátok nélkül: