Para, hogy 2020-tól kell nyelvvizsga? Dehogyis, A PONS segít!

2020-tól kötelező lesz a nyelvvizsga a felsőoktatásba belépéshez, de a gyakorlat azt mutatja, hogy az állam által az érettségiig biztosított 936 nyelvóra kevés, így extra energiára és elhatározásra van szükség, melyet az önálló nyelvtanulásba fektetünk. Ebben segít a PONS Nyelvtanfolyam haladóknak termékcsaládja!😊

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma február 8-án úgy nyilatkozott az Eduline oktatási portálnak, „nincs és nem is várható semmilyen változás a 2014. december 18-án kihirdetett rendelkezésekben, amelyek szerint 2020-tól a felsőoktatásba történő felvétel alapfeltétele lesz egyrészt a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű okirat, illetve a legalább egy emelt szintű érettségi vizsga vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél. Utóbbi alól kivétel a művészet képzési terület”.

 

 

Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnökének az a véleménye, hogy a felsőoktatási intézmények legfontosabb feladata a szaknyelvi képzés, ezért jó iránynak tekinthető, hogy nyelvvizsga szükséges a felvételihez. Ezt is igazolva látjuk abban, hogy az utóbbi években a felsőoktatásba jelentkezők mindössze 45 százaléka rendelkezett nyelvvizsgával.
A Nemzeti alaptanterv a közoktatásban legalább 936 nyelvórát biztosít az érettségiig a diákoknak, aminek Berényi szerint bőven elegendőnek kellene lennie egy nyelvvizsga megszerzéséhez, viszont azt mi is tapasztaljuk, hogy gyakran van szükség különórára vagy plusz energiára az önálló nyelvtanuláshoz.

 

Ebben segít a PONS Nyelvtanfolyam haladóknak termékcsaládja! 😊

 

 

A Nyelvtanfolyam haladóknak elvégzésével a tanuló nyelvtudása a Közös Európai Referenciakeret B2 szintjének felel majd meg. Az autentikus párbeszédek és írott szövegek révén kiválóan fejleszthető a hallás utáni és írott szövegértés. A változatos gyakorló feladatokkal az írás- és beszédkészség fejleszthető, illetve a nyelvtan, a kommunikáció vagy a szókincs területein elsajátított ismeretek rögzíthetők könnyen. A tanfolyamzáró teszt a megszerzett tudás ellenőrzésére szolgál.

 

 

 

A kép kinagyításához kattints rá!

 

A tanfolyam 12 leckéből, 3 ismétlő részből és 1 tanfolyamzáró tesztből áll. Minden lecke 4 részből épül fel: Bemelegítés, Hallás utáni értés, Gyakorlás és Lezárás. Az ismétlő leckék is hasonlóan, 4 részből állnak: Kommunikáció, Nyelvtan, Szókincs, Kiejtés. A gyakorlatok mellett azok megoldásait és a nyelvtanfolyam során előforduló szókincset is a kötetbe szerkesztettük, hogy minél hatékonyabb legyen a nyelvtanulás.

 

 

A kép kinagyításához kattints rá!

 

 

 

A kép kinagyításához kattints rá!

 

 

A PONS Nyelvtanfolyam haladóknak termékcsalád kitűnő segítség és hasznos társ a mindennapokban, ha kitűzött célod a nyelvvizsga megszerzése és a továbbtanulás!

A jövő most kezdődik. Válj sikeres felnőtté! 😊

PONS Szerkesztőség

 

Forrás: eduline.hu