Olvass krimit, és penge lesz a németed!

A PONS Szerkesztőségében rendre az Olvasó igényeit tartjuk szem előtt, ezért igyekszünk a nyelvtanulás legfontosabb területeit új és új könyvekkel segíteni. Most a PONS krimik világába vezetünk be Titeket, és 4 lépésben azt a kérdést válaszoljuk meg, hogy miért is olyan hiperhatékony az olvasás útján történő nyelvtanulás.
A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád, komm mit!

 

1) A krimi „ős-irodalmi műfaj”

 

Bár Márai szerint a krimi „ős irodalmi műfaj”, ennek ellenére a krimi mint önálló irodalmi kategória csak a XIX. század közepe óta létezik.

Minden okkal történik, hangzik a klisé, és ez nálunk hatványozottan igaz. Nem véletlen, hogy az olvasással történő nyelvtanuláshoz egy olyan műfajt kellett választanunk, ami az Olvasó figyelmét leginkább leköti: ez pedig a krimi.

De miért is mondjuk ezt?

 

Azért, mert a jó krimi egyaránt izgalmas, lebilincselő és szórakoztató, így az Olvasó szinte észre sem veszi, hogy közben nyelvet tanul. 😊

 

 

2) A PONS krimik modern módszertana

 

Az olvasással tanító nyelvtanulás azért elképesztően hatékony, mert egyrészt mindenki kiválaszthatja a saját nyelvi szintjének megfelelő kiadványt, s miután ez megtörtént, a pontosan szintezett könyveink olyan szövegeket prezentálnak, melyeket túlnyomórészt megért az Olvasó, viszont tartalmaznak olyan kifejezéseket, szavakat, melyeket olvasás közben a szöveg kohéziójából kell kikövetkeztetni.

Nem teljes a kép? Semmi gond!

Erre is gondoltunk, hiszen az oldalak alján kiválogattuk a nehezebb szavakat és kifejezéseket, melyekhez megadtuk a magyar fordítást.

 

A kép kinagyításához kattints rá!

 

3) Izgalmas sztorik, országismereti adalékok

 

Minden fejezet végén egy egész oldalas történetet olvashatunk, ami az aktuális krimihez kapcsolódik. Ez a sztori mélyebb betekintést nyújt a színfalak mögé, mellyel azt igyekszünk segíteni, hogy az Olvasó fejében még pontosabban összeálljon a történetről formált kép.

 

A kép kinagyításához kattints rá!

 

4) Extra anyanyelvi hanganyagok a krimikhez

 

Izgalmas krimik, hatékony módszertan és szórakoztató olvasás? Mi kell még?

A PONS Szerkesztősége pontosan tudja: extra tartalom az Olvasónak!

Ezért arra gondoltunk, hogy mind módszertani szempontból, mind a nyelvtanulás élményének fokozása végett hozzáadjuk a könyvekhez az összes történet anyanyelvi hanganyagát, mellyel még teljesebbé válik az Olvasó számára ez a nyelvtanulási utazás. 😊

 

Könyvet kosárba,

https://pons.hu/bolt/pons/pons-der-mitternachtsmorder/

telefont elő, és máris töltheted az anyanyelvi hanganyagokat: