Megszólalni 1 hónap alatt? In English? Yesss!

Magyarországon, ha azt mondjuk, hogy nyelvtudás, mindenkinek azonnal a nyelvvizsga jut eszébe. Persze, hiszen hosszú évtizedekre visszanyúló hagyománya van, hogy a bizonyítvány előnyökkel jár, jó példa a közalkalmazottak nyelvvizsga-pótléka: teljesen független attól, hogy meg tudnak-e egyáltalán szólalni az adott nyelven, vagy szükség van-e az idegennyelvre a munkájukhoz.

 

Felelős kiadóként a PONS Szerkesztőségében azonban mi azt tanácsoljuk, hogy a nyelvtudásért tanulj, ne a papírért. Ebben segít a Megszólalni 1 hónap alatt sorozatunk!

 

 

Az empatikus kommunikáció a kiadóban alapvető fontosságú. Szívünkön viseljük a Nyelvtanulók sorsát, szeretünk együtt gondolkodni Veletek, így az alábbiakban azt mutatjuk be, miben tudunk segíteni a magabiztos nyelvtudás felé vezető úton.

 

Íme a Megszólalni 1 hónap alatt Angol nyelvtanfolyamunk 5+1 módszertani egysége, mellyel garantált a siker.

 

 

 1)  Párbeszéd

Olvasd el a könyvben a magyar nyelvű bevezetést! Ezután hallgasd meg legalább kétszer a párbeszédet anélkül, hogy a könyvbe néznél! Végül játszd le a párbeszédet egyszer úgy is, hogy közben a könyvben is követed a szöveget!

 

 

 2) Szószedet

Az angol párbeszéd mellett, a jobb oldali lapon minden új kifejezés megtalálható, a magyar megfelelőjével együtt. Ha nem találsz meg itt egy szót, akkor az már egy korábbi leckében előfordult. Ilyenkor a könyv végén található betűrendes szójegyzék segít.

 

 

 3) Nyelvtan

A nyelv alkotóelemei puzzle-darabokként kapaszkodnak egymásba. A puzzle szimbólum a legfontosabb nyelvtani jelenségek magyarázatát jelzi. Szándékosan tekintünk itt el a kivételek felsorolásától. A margón található utalások arról tájékoztatnak, hogy az adott nyelvtani jelenségnek a függelékben található nyelvtani áttekintés mely bekezdésében, illetve oldalán nézhetsz utána.

 

 

 4) Túlélést segítő szókincs

A „túlélést” segítő kiegészítő szókincset vagy „útközben” szókincset a könyvben mentőöv jelöli. Első hallgatáskor a könyvben is kövesd a szavakat, ezután gyakorolhatod az „útközben” szókincset írásos segítség nélkül is. Fontos, hogy az angol szavakat mindig hangosan ismételd!

 

 

 5) Gyakorlat

Ellenőrizd, megértetted-e a nyelvtant, illetve megtanultad-e az új szavakat! Legjobb, ha ezeket a gyakorlatokat írásban végzed. Szerkesztői tipp: olvasd el és hallgasd meg még egyszer a párbeszédet! Ha értelmezési problémáid adódnának, nyugodtan hagyatkozz a függelékben található fordításra. Az angol szavakat és mondatokat mindig hangosan ismételd! Így tanulhatod meg legjobban a kiejtést.

 

 

+1) Országismeret

A tájat jelképező rajz mellett az angolszász kultúrával kapcsolatos szövegeket találsz.