Így olvasd a hátborzongató angol PONS-krimiket!

A PONS szerkesztőségében figyelünk az Olvasók igényeire, és igyekszünk a nyelvtanulás legfontosabb szegmenseit új és új termékekkel segíteni. Ezúttal a PONS-krimik oldalaiba pillantunk be és mutatjuk meg, miért is olyan hatékony az olvasás útján történő nyelvtanulás. Tartsatok velünk!

 

1)

A krimi mint műfaj

 

Minden okkal történik, mondja a közhely, és ez nálunk hatványozottan igaz. Nem véletlen, hogy az olvasással történő nyelvtanuláshoz egy olyan műfajt kellett választanunk, ami az Olvasó figyelmét leginkább leköti: ez pedig a krimi. De miért mondjuk ezt?

 

Azért, mert a jó krimi egyaránt izgalmas, lebilincselő és szórakoztató, így az Olvasó szinte észre sem veszi, hogy közben nyelvet tanul.

 

 

2)

A PONS-krimik módszertana

 

Az olvasással tanító nyelvtanulás azért elképesztően hatékony, mert egyrészt mindenki kiválaszthatja a saját nyelvi szintjének megfelelő kiadványt, s ha ez megtörtént, a pontosan szintezett könyveink olyan szövegeket prezentálnak, melyeket túlnyomórészt megért az Olvasó, viszont tartalmaznak olyan kifejezéseket, szavakat, melyeket olvasás közben a szöveg kohéziójából kell kikövetkeztetni. Nem teljes a kép? Semmi gond! Erre is gondoltunk, hiszen az oldalak alján kiválogattuk a nehezebb szavakat és kifejezéseket, melyekhez megadtuk a magyar fordítást.

 

*A a nagyobb méretben való megtekintéshez kattints a képre!

 

 

3)

Izgalmas sztorik, országismereti adalékok

 

Minden fejezet végén egy egész oldalas történetet olvashatunk, amely az aktuális krimihez kapcsolódik, mélyebb betekintést nyújtva a sztoriba, mellyel azt igyekszünk segíteni, hogy az Olvasó fejében még pontosabban összeálljon a történetről megformált kép.

 

*A a nagyobb méretben való megtekintéshez kattints a képre!

 

 

+1)

Extra anyanyelvi hanganyagok a krimikhez

 

Izgalmas krimik, hatékony módszertan és szórakoztató olvasás? Mi kell még? A PONS szerkesztősége pontosan tudja: extra tartalom az Olvasónak! Ezért arra gondoltunk, hogy mind módszertani szempontból, mind a nyelvtanulás élményének fokozása végett hozzáadjuk a könyvekhez az összes történet anyanyelvi hanganyagát, mellyel még teljesebbé válik az Olvasó számára ez a nyelvtanulási út.