Ezért lesz magabiztos a nyelvtudásod 3 hónap alatt

A nyelvkönyvek sikerességét számos skála alapján meghatározhatjuk, így a magas szakmaiság, a minőségi tartalom, valamint az olvasói elégedettség mellett az utánnyomások száma is kardinális jelentőségű. A PONS Nyelvtanfolyam kezdőknek sorozata ráncfelvarráson esett keresztül, hiszen újabb kiadást ért meg a könyv, melyre a szerkesztőségben is nagyon büszkék vagyunk. 😊

 

Mitől ilyen sikeres ez a termékcsalád – kérdezhetitek teljes joggal? Nézzük meg együtt, pontosan hogyan is épül fel a nyelvtanfolyam, tarts velünk!

 

 

Könyv:

A tankönyv 8 nagy egységből áll, és ezek mindegyike 5 leckét és az azokat követő ismétlő részeket (Consolidation), vagyis a tanultak bevésését tartalmazza.

 

A kép kinagyításához kattints rá!

 

A leckék kétrészesek: egy kétoldalas a és egy kétoldalas b részből állnak. A párbeszédekből két folytatásos történet kerekedik ki, amelyek egy-egy különös meglepetéssel érnek véget.

 

A kép kinagyításához kattints rá!

 

Új szavak és nyelvtan:

Minden párbeszéd vagy történet után külön keretben jelennek meg az új szavak. A nyelvtant lépésről lépésre, könnyen érthető magyarázatok révén tanulhatod meg.

 

Gyakorlatok és a hanganyag:

A könyvben található írásos feladatok és a hanganyagban lévő beszédgyakorlatok segítenek megszilárdítani szókincsed és nyelvtani ismereteidet. A fejhallgató piktogrammal jelölt gyakorlatokhoz hanganyag tartozik. A fejhallgató+ceruza piktó azt mutatja, hogy ezekhez a feladatokhoz mind a hanganyagra, mind a könyvre szükséged van. Az írásos feladatokat a ceruza jelöli, és külön lapon oldandó meg a papír ábrával ellátott feladat. A papír+fejhallgató együtt azt jelenti, hogy a hanganyag alapján, külön papíron kell dolgozni. Célravezető, ha ezeket a külön papíron megoldandó leckerészeket egy füzetbe írod, így később áttekintheted és ismételheted őket szükség szerint.

 

A kép kinagyításához kattints rá!

 

Tippek:

Az ilyen címszó alatt olyan praktikus módszereket ismerhetsz meg, amelyek segítenek neked abban, hogy az új szavakat gyorsan elsajátítsd, és a tanulást jó szervezéssel megkönnyítsd.

 

Élő angol-amerikai sarok:

A Jó tudni! Élő angol és USA-sarok című bekezdésben hasznos magyarázatok és beszéltnyelvi fordulatok találhatók, ezek segítségével pedig bepillantást nyerhetsz a brit és amerikai köznyelvbe.

 

A kép kinagyításához kattints rá!

 

Consolidation:

A 8 nagy egységet követő összefoglaló segítségével feltérképezheted az addig tanultakat. Az itt található szövegek és feladatok révén átismételheted az előző leckékben elsajátítottakat, ezáltal elmélyítve ismereteidet, illetve pótolva az esetleges hiányokat.