A nyelvtudás megfizethetetlen, minden másra ott a PONS Szókártya

 

A PONS szókártyái ügyesen átgondolt koncepció termékei. Egyesítik a praktikusság és a könnyen ismételhetőség fogalmait, célkeresztjükbe pedig a hatékony memorizálást állítják, biztosítva ezzel a rögzült nyelvtudás bázisát. Kész a terv, lássuk hát, kinek mi a feladata! 😊

 

Szótár nélkül az élet

 

A PONS-szókártyák legnagyobb előnye, hogy amellett, hogy hatékonyan a lényegre irányítják a figyelmünket, teret adnak arra, hogy

végre úgy tanulhatunk velük, ahogyan az a legrugalmasabb a mai rohanó világban.

 

A legfontosabb szabály egy nyelvpszichológiai tény, miszerint minden kártyát minimum háromszor a kezünkbe kell vennünk ahhoz, hogy egy adott szót, kifejezést megjegyezzünk. Íme a lépések, ezeket kövessétek:

 

  1. 1. elmélyülve, rövid időn belül
  2. 2. memorizálva, 1-2 nap elteltével
  3. 3. felfrissítve, 1-2 hét elteltével

 

 

Szótanulás korlátok nélkül

 

Van egy jó hírünk: a szótanulás módját kreatívan magunk alakíthatjuk ki:

praktikus kis méretének köszönhetően vihetjük magunkkal a táskánkban, a zsebünkben, így tanulhatjuk őket…

 

  • a reggeli kávénk fogyasztása alatt;
  • utazás közben a buszon, vonaton, metrón;
  • elalvás előtt az ágyunkban.

 

Szerkesztői tipp: próbáljuk tanulásra fordítani a rutinfeladataink közötti haszontalan idősávokat! 10 szabad perc is rengeteget számít!

 

 

 

Napi 10 perc az up to date nyelvtudásodért, deal?

 

Tudnunk kell, hogy a szövegkörnyezetben megjegyzett szavak sémákat, hasonlóságon alapuló kész sablonokat alakítanak ki a memóriánkban, tehát sokszor stratégiát, nyelvtanulási rendszert is nyerhetünk ezzel a módszerrel, nem pusztán lexikai tudást. Klasszikus nyelvtanári tapasztalat, hogy csak rendszeres, kitartó munkával, folyamatos ismétléssel érhetünk el tartós eredményt. Azon túl, hogy energiát és időt spórolunk meg, ha következetesen csak a még nem stabil ismeretekre irányítjuk a figyelmünket, egyúttal új lendületet és extra motivációt is kapunk, mivel a hatékonyság a siker mércéje is egyben.

 

 

A nyelvtudás értéke a kezedben, használd!

 

szókártyákkal megtámogatott tanulás mindezen elvek gyakorlati hasznát egyesíti.

Minden, szövegkörnyezetben megismert szó külön szókártyán szerepel. Szabadon, személyre szabottan rendszerezhetjük őket annak megfelelően, éppen hol helyezkednek el a tanulási folyamatunkban: készségszinten használatosak már, vagy pedig ismétlésre szorulnak még ahhoz, hogy megragadjanak. Tanulásra fel! Tarts velünk!

 

Be smart! Don’t play stupid!