A hónap témája – vizualitás a nyelvtanulásban

Kedves Nyelvtanuló!

Yuval Noah Harari sztártudós elmélete, hogy az ember elégedettségének hátterében az „erős közösségi kötelék” foglal el kardinális helyet. A közösséghez való tartozás a 21. században kiemelt jelentőséggel bír, hiszen soha nem volt még ilyen fontos a kitűnni akarás, az elfogadó figyelemre való törekvés az emberek életében. Színes, nemzetközi közösséghez tartozni viszont csak magabiztos nyelvtudás elsajátításán keresztül lehetséges, melyhez érdemes betekinteni az adott nyelvet beszélő emberek kultúrájába, jellemző szokásaiba és gyakori szóhasználatukba is, hiszen így válhatunk a közösség teljes értékű tagjává.

Tarts velünk, legyen élmény a nyelvtanulás!

 

Pons Szerkesztőség

 

Visual storytelling a nyelvtanulásban

A storytelling egy több tízezer éves, ingyenes technika, amit ma milliárdosok hívnak segítségül előadásaikban, hogy elmeséljék, sikereiket milyen történetnek köszönhetik. A PONS szerkesztőségében haladunk a trendekkel, ezért a Képes nyelvtanfolyam című könyvünkben az angol nyelvtanulást kötöttük össze az élvezetes, színes sztorikkal.

 

Tovább >>

 

 

Képek mint segédanyagok a nyelvtanulásban

Ha nekivágunk egy nyelv elsajátításának és optimálisak a körülményeink, azaz kellően motiváltak, eltökéltek vagyunk, pillanatok alatt nagyon fontossá válik, hogy a lehető leghatékonyabban és erőforrásainkat optimalizálva haladjunk a cél felé! Az idő és a tanulásba fektetett energia viszonyrendszere megfelelő praktikákkal remekül hangolható. Noha a rendszerességet, a munkát magát, a tudatos tervezést nem spórolhatjuk meg, nem mindegy mégsem, hogyan gazdálkodunk az egyik legnagyobb kincsünk, a memóriánkban rejlő lehetőségek tárházával!

 

Tovább >>

 

A vizualitás ereje a nyelvtanulásban

Mindenki szembesült már azzal a helyzettel, mikor tudja, hogy a könyvben balra lent található az első szó amit keres, de nem tudja, mi az angol megfelelője.  A kifejezés helye beugrik, de a jelentése nem. Az emlékezetünk néha megtréfál minket, ezért is annyira hasznos az új vizuális PONS-módszer!

 

Tovább >>